Het reinigen van uw gevels is nodig omdat deze door onder andere uv straling, zure regen, vorst, uitlaatgassen, algen en mos vorming verweerd.

Om deze redenen is het reinigen, behandelen en impregneren van uw gevels aan te raden. Uw gevels zijn hierna beschermt tegen de verschillende weersinvloeden en vervuiling, het heeft een isolerende werking, en hij zal er weer als nieuw uitzien, u zult er jarenlang plezier van hebben.

Gevel stralen

Het stralen van uw gevel is aan te raden wanneer er vervuiling op en in uw steen zit. Er wordt dan met een lage druk, met water, lucht en een straalmiddel een laagje van de steen af gestraald . Er zijn veel verschillende straalmiddelen zoals diverse zand soorten, glas, poeder, grit enzovoort. Afhankelijk van het soort vervuiling en steen type kiezen we voor een bepaald straal middel.

De werkzaamheden zijn als volgt.

 1. De keuze voor het juiste straalmiddel.
 2. Opbouw van eventuele klimmaterialen.
 3. Afplakken van de ramen.
 4. Stralen van de gevel.
 5. Het spoelen van de gevel met hoge druk.
 6. Opruimwerkzaamheden van het zand.

Elk pand en iedere vervuiling en of schade vereist een andere oplossing, onze adviseur komt graag bij u langs voor advies op maat.

Graffiti en verf verwijderen

Ongewenste graffiti of verf kan een bron van ergernis zijn. Onze specialisten maken er korte metten mee. Er zijn twee verschillende methoden voor het verwijderen, door middel van chemische reiniging of zandstralen.

De werkzaamheden zijn als volgt.

Het inzetten van de graffiti met een reinigende pasta, en deze laten uitbijten. Vervolgens het met hoge druk en warm water afspuiten, en de gevel en bestrating na spoelen met water.

Of door middel van zandstralen. Het met lage druk, zand en lucht stralen van de gevel, en vervolgens met hoge druk na spoelen van de gevel en bestrating.

Stoom cleanen

Stoom cleaning is het op hoge druk, met kokend water reinigen. Het wordt vaak toegepast bijvoorbeeld een kalkzand steen, betonnen elementen of bestrating.

Chemisch reinigen

Chemische reiniging wordt vaak toegepast bij graffiti verwijderen, kiezelstenen platen, of bij hele vlakke stenen.

De werkzaamheden zijn als volgt.

Er wordt een reinigende pasta op de gevel gesmeerd, deze laten we de vervuiling uitbijten waarna we het vervolgens onder hoge druk afspuiten met warm water, en na spoelen met water.

Impregneren

Impregneren wordt ook wel hydrofobreren genoemd. Het impregneren van de gevel wordt na het reinigen gedaan, de poriƫn van de steen zijn dan schoon en vrij gemaakt en de steen kan dan goed het impregneermiddel opzuigen.

De werkzaamheden zijn als volgt.

Het impregneermiddel wordt door middel van nevel of vloeien op de gevel of dak aangebracht met een lage druk lans. Daarna zullen de ramen worden gewassen.

Gevel en schoorsteen renovatie

Bij een gevel of schoorsteen renovatie zullen er reinigings, hak en voeg werkzaamheden plaatsvinden. Uw gevel of schoorsteen zal er weer als nieuw uitzien.

De werkzaamheden zijn als volgt.

 1. Het hakken of slijpen van de oude voeg.
 2. Reinigen van de gevel of schoorsteen.
 3. Na spoelen van de gevel en opruimwerkzaamheden.
 4. Opnieuw voegen van de gevel of schoorsteen.
 5. Optie tot impregneren van de gevel of schoorsteen.