Het reinigen van uw dak is nodig omdat deze door onder andere uv straling, zure regen, vorst, algen en mos vorming verweerd, waardoor de levensduur en het uiterlijk van uw dak hieronder lijden.

Om deze redenen is het reinigen en na behandelen aan te raden, het verlengt de levensduur van het dak en ziet er (weer) als nieuw uit, uw dak straalt weer.

Dak reiniging

Het is belangrijk om aan uw dak onderhoud te verlenen. Door vervuiling, weersinvloeden, mos en algengroei, verweerd uw dak. De dakpannen worden aangetast, waardoor het slijtage proces versneld. Ook kan er wortelvorming ontstaan in de poriƫn van de dakpannen, waardoor ze poreus worden en kunnen afbrokkelen. U kunt zulke problemen voorkomen door het te reinigen en behandelen. Eerst wordt het dak gereinigd en vervolgens na behandeld met een algendoder die ook onder de bovenste laag een reinigende werking heeft.

De werkzaamheden zijn als volgt.

  1. Een inspectie van het dak.
  2. Het onder gepaste druk met heet water reinigen van de dakpannen, en het repareren van gebreken.
  3. Losgelaten vervuiling wegspoelen en opruimen/weg scheppen.
  4. Het dak na behandelen met een algendoder.

Opties na de reiniging.

  • Beschermen van het dak door middel van impregneren, een water en vuilafstotende laag aanbrengen.
  • Beschermen van het dak door middel van coating, een coating (verf) laag aanbrengen.

Impregneren dak

Als u het dak heeft laten reinigen kunt u ervoor kiezen om uw dak daarna te impregneren, dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Het dak wordt hierdoor beschermt tegen weersinvloeden en vervuiling en het heeft een isolerende werking. Omdat uw dak droog blijft hebben algen en mos minder kans zich te hechten. Door het impregneren is er minder onderhoud nodig en het verlengt de levensduur, u heeft er duurzaam profijt van.

De werkzaamheden zijn als volgt.

Het impregneer middel wordt op uw dakpannen aangebracht door middel van nevelen. Dit wordt gedaan totdat de pan verzadigd is en niet meer zuigt.

Dak coating

Na het reinigen van uw dak kunt u kiezen voor het aanbrengen van een coating, hierdoor word uw dak als nieuw.
Het aanbrengen van een coating is een goedkoper alternatief dan het vervangen van uw dakpannen. Ook kunt u de kleur van het dak zelf kiezen.

De werkzaamheden zijn als volgt.

  1. Inspectie van het dak.
  2. Reiniging van het dak.
  3. Afplakken van bepaalde elementen zoals een dakkapel.
  4. Coating van het dak.

Zonnepanelen reinigen

Een regelmatige reiniging van uw zonnepanelen is aan te raden. Hierdoor zal de stroom opslag optimaal worden en heeft u een maximaal rendement. Tevens verlengt u de duurzaamheid van uw zonnepanelen.

De werkzaamheden zijn als volgt.

De zonnepanelen worden met een lage druk schoongeborsteld met osmosewater.

Dakkapel reinigen

Als uw dakkapel vervuild is door bijvoorbeeld zand, algen of mos, heeft dat ook gevolgen voor de levensduur. Om dit te voorkomen en voor het aanzicht raden wij daarom aan uw dakkapel te reinigen.

De werkzaamheden zijn als volgt.

De dakkapel wordt ingezet met een reinigings middel, en daarna onder gepaste druk afgespoten. De ramen worden hierna gewassen.

Dakgoot reinigen

De dakgoot kan vervuild raken, en vol komen te zitten met bijvoorbeeld bladeren of een vogelnestje. Hierdoor kan de afvoer verstopt raken en de goot gaan lekken.
Om deze redenen is het belangrijk om regelmatig uw dakgoot schoon te laten maken.